Middeleeuws evenement

Middeleeuws evenement

Ridders, kasteelheren, jonkvrouwen, heksen, imposante burchten. Het spreekt tot de verbeelding. Wij zorgen voor een evocatie van deze boeiende periode.

Met een tiental boeiende middeleeuwse proeven (boogschieten, kruisboogschieten, beursgooien, ringsteken te paard, geheugenproef met tarotkaarten, proef met de kaartenlegger, riekgooien, speerwerpen, hoefijzerwerpen, paggeschieten) duikt uw groep terug in de tijd. De sfeerzetting gebeurt door menestrelen, ridders en een valkenier.

Dit type van evenement is ook uitermate geschikt om als familiedag te organiseren. In dit geval wordt ook de kinderanimatie op een middeleeuwse leest geschoeid. Welk kind droomt er eens niet van om schilden te maken, te zwaardvechten of te boogschieten?

Praktische info:

  • Tijdsduur: halve dag.
  • Plaats:  château de Vêves nabij Dinant, château de la Motte nabij Sint-Truiden, château Bayard te Eghezée, het kasteel van Horst en Landcommanderij Alden Biesen te Bilsen.
  • Deelnemers: vanaf 50 personen tot 400 personen.
  • Periode:  van maart tot oktober.

%

Teamwork

%

Authenticiteit

%

Fysiek

En of het leuk was!  Ja hoor, gisteren kreeg ik van meerdere deelnemers spontaan positieve commentaren.
Mag ik je vragen om onze dank aan je monitoren door te spelen? Wij willen ze bedanken voor hun enthousiasme en aanmoedigingen. Mede dank zij hen waren de spelletjes nog leuker. Ook de variëteit in de proeven werd geapprecieerd.

Helga Verveynne

Groep Anthonissen