Via ferrata in de Ardennen

Via ferrata in de Ardennen

Via ferrata in de Ardennen of in de Eifel

Een loodrechte rotswand van 80 meter hoog beklimmen. Het kan, ook voor iemand die nog nooit aan rotsklimmen gedaan heeft. Een via ferrata (“ijzeren weg”) biedt de gelegenheid aan iedereen om zich in de verticale wereld te begeven. Geholpen door ijzeren ladders, kabels en stangen wordt het immers een pak gemakkelijker om boven te geraken.

Het parcours in de Ardennen is zeer mooi en gevarieerd. Op de top word je getrakteerd op een subliem uitzicht over de Lessevallei. Het programma bevat ook een korte initiatie rotsklimmen en abseilen. Kortom: een ontdekkingstocht in het verticale universum.

Het parkoers in de Duitse Eifel (Manderscheid) is subliem. Het betreft de langste klettersteig buiten de Alpen en dat op slechts ruim 2 uur rijden vanuit het centrum van België. Voor de driedelige klettersteig in Manderscheid heb je bijna vier uur nodig om deze volledig te doorlopen. De klettersteig bevindt zich boven de schilderachtige rivier de Lieser en eindigt telkens aan de middeleeuwse burcht bovenop de heuveltop.

 

Praktische info:

 • Tijdsduur: 3 tot 3u.30.
 • Periode: vanaf maart tot oktober op aanvraag. Vaste data via ferrata Anseremme: 20 april, 8 juni 2024. Onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. 20 april reeds gegarandeerd.
 • Vaste datum Manderscheid: 29 juni 2024 (reeds gegarandeerd)
 • Plaats:  Anseremme (Dinant) of Manderscheid Eifel
 • Deelnameprijs:  60 euro/pp
  Inbegrepen: helm, klimgordel, beveiligingsmateriaal; begeleiding; verzekering beroepsaansprakelijkheid.
  Niet inbegrepen: uw vervoer heen en terug, persoonlijke ongevallenverzekering.
  Outfit: stevig schoeisel, sportieve kledij
 • Deelnemers: minimum 6 personen, maximum 15 personen.
 • Datum: op aanvraag

%

Funfactor

%

Natuurbeleving

%

Fysiek